Taxaties

Een taxatie is in de eerste plaats een nauwkeurige waardebepaling van een woning. Daarnaast verschaft een taxatie ook aanvullende informatie over bijvoorbeeld de staat van het onderhoud van de woning, eventuele rechten en plichten en het energielabel. Voor ieder soort taxatie gelden verschillende regels en rapportagemethoden. Ieder doeleinde heeft zijn eigen taxatierapport. Voor welk doeleinde het taxatierapport ook gebruikt gaat worden, het belangrijkst is dat het uiteindelijke waardeoordeel goed onderbouwd is. Hieronder vind je een overzicht van de meest gebruikte termen bij taxaties.

 

Standaard taxatie van een woning

Een standaard taxatie wordt gebruikt bij het aanvragen van een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie, bij een echtscheiding, bij aangifte van successierechten, bij verkoop of aankoop van een woning en bij de WOZ-bepaling. Het is een degelijke, snelle en betrouwbare taxatie die jou inzicht geeft in de waarde van de woning.

 

NHG-taxatie

Een NHG-taxatie wordt door het Waarborgfonds Eigen Woningen voor de Nationale Hypotheek Garantie geaccepteerd. Wij zijn hiervoor speciaal gecertificeerd en aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). De taxatie wordt aangemeld bij het NWWI en wordt uitgevoerd volgens de normen van het keurmerk NWWI.

 

NWWI-taxatie

Het NWWI-keurmerk is een keurmerk dat gebruikt wordt bij woningtaxaties. Veel hypotheekvertrekkers accepteren alleen taxatierapporten die opgesteld zijn volgens de normen van het NWWI. Alle uitgevoerde taxaties worden geverifieerd en in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd. Wij zijn hiervoor speciaal gecertificeerd en aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

In welke gevallen is een taxatie nodig?

Hieronder vind je een overzicht van situaties waarin een taxatie nodig is. Heb je vragen over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van taxaties? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

contact

 

 

Taxatie voor een hypotheek voor een woning

Als je een hypotheek wil afsluiten voor een woning dan willen banken en andere financiële instellingen altijd graag een erkend taxatierapport hebben om de waarde van de betreffende woning te kunnen garanderen. Wij zijn aangesloten en staan vermeld bij het NRVT (Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs). Door middel van het laten uitvoeren van een taxatie door ons, ben je zeker van een erkend taxatierapport dat door alle banken wordt geaccepteerd.

 

Taxatie voor het kopen van een woning

Je bent op zoek naar een woning waar de huidige eigenaar een vraagprijs voor heeft bepaald. Jij wil graag weten wat een realistische prijs zou zijn voor deze woning en of deze dus overeenkomt met de vraagprijs. Door middel van een taxatie heb je een onafhankelijke waardebepaling van de woning.

 

Taxatie voor het verkopen van een woning

Je wilt jouw woning verkopen en je vraagt je af wat een realistische vraagprijs is. Door het laten uitvoeren van een taxatie heb je met een erkend taxatierapport een sterke onderhandelingspositie bij het contact met belangstellenden.

 

Taxatie van nieuwbouw of verbouw vanaf tekening

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning of verbouwing heb je een taxatierapport nodig. Bij ons ben je aan het juiste adres voor opstellen van een erkend taxatierapport hiervoer.

 

Taxatie voor fiscale doeleinden

Wanneer bezit overgedragen wordt moet je een bepaald percentage belasting betalen. Om er zeker van te zijn dat het juiste bedrag aan belasting wordt betaald is het verstandig om een taxatie aan te vragen.

 

Taxatie in verband met de WOZ-waarde (Wet op de Onroerende Zaken)

Wanneer je het niet eens bent met de waarde van jouw woning in het kader van WOZ kunt u met een erkend taxatierapport hiertegen in beroep gaan. De WOZ-waarde wordt door de belastingdienst onder andere gebruikt voor de heffing van onroerende zaakbelasting, het eigenwoningforfait, de waterschapsbelasting en de vermogensbelasting.

maak een keuze